Zaznacz stronę

Specjalnie na Waszą prośbę już we wrześniu powtórzymy dla Państwa wydarzenie „Podróż po smakach Gęsi i Wina” gdzie zaprosimy Was do wspólnego stołu na pyszną degustację dań i win z naszej restauracji. Podczas spotkania poznacie Państwo sposób w jaki dobrać odpowiedni trunek do wybranego dania i jednocześnie skosztujecie kompozycji, którą przygotował dla Was nasz sommelier. W ten piątkowy wieczór czekać będzie na Państwa wyśmienite menu degustacyjne w towarzystwie najlepszych pozycji z restauracyjnej winniczki.
Przykładowe Menu:

Aperitif – Sartori Erfo Prosecco
1. Przystawka: Grillowany Halloumi / sałata / gruszka / pomidor / papryka / poszetowe jajo / bekonowy chips
do tego Camden Park Chardonnay
2. Zupa: Chłodnik / sorbet buraczany
3. Danie główne rybne:
Sandacz / cukinia / topinambur / grejpfrut / kolendra / piana cytrynowa
do tego Villa Belinda Chardonnay & Airen
4. Danie główne drobiowe: Gęś marynowana w miodzie pitnym / chutney wiśniowy / czekolada / puree z zielonych warzyw / dynia piżmowa
do tego Santa Rita 120 Reserva Especial Pinot Noir
5. Deser: Delikatne ciasto czekoladowe / sos anglaise
do tego Villa Belinda Syrah & Tempranillo

Liczba miejsc ograniczona. Aby wykupić kolację, należy skontaktować się telefonicznie z recepcją: 44 710 15 55 lub mailowo: gesiwino@gmail.com.
Koszt udziału w wydarzeniu: 150 zł/osoba

Wstęp za okazaniem biletu. Wydarzenie zostanie zorganizowane przy min. 6 osobach chętnych.